Wednesday 27 May 2015

Konferenciák - nemzetközi kapcsolatépítés és összehasonlítás

A kulcsszavaknál már szerepel a téma: nemzetközi kapcsolatépítés, publikációk, nemzetközi összehasonlítás! Ezek mind nagyon fontosak ahhoz, hogy a kutatás és a kutató(k) valódi problémákra találjanak válaszokat és megoldásokat. Fontos, hogy a kutató(k) belássák, megértsék, hogy az témájuk nem is annyira egyedi, már sokan foglalkoztam a téma egyes elemeivel, ... akár teljesen ugyanazzal a témával, csak esetleg egy másik országban. Ezek a kutatások, meglévő anyagok, tapasztalatok rengeteget tudnak segíteni az előrehaladásban. Ehhez viszont fontos, hogy a kutatás nemzetközi szinten is kommunikálva legyen. Cikkek, írások, poszterek, kommentek, előadások, ... formájában. Keressetek olyan magazinokat, folyóiratokat (journal), könyveket, embereket, blogokat, ... és konferenciákat, amelyek a témátokkal foglalkoznak. Elsőre biztosan azt fogjátok gondolni, hogy ilyen nincs, DE van! Keressetek szorgosan! Amíg nem találtok ilyet, addig biztosan nem kutattatok eleget!

Gyorsan 1-2 konferencia amelyekre ebben az évben biztosan megyünk vagy már voltunk. Csak, hogy jobban érthető legyen a dolog a gyakorlatban is, látható legyen, hogy a "co-housing" témában - amiről olyan keveset tudunk - mégis milyen sok elérhető esemény van.

1. Collaborative Housing and Community Resilience - szeminárium sorozat Nagy-Britanniában. A második leeds-i eseményen volt lehetőségem ott lenni. Ez a sorozat inkább Nagy-Britanniával foglalkozik, de fontos a szervezőknek, hogy nemzetközi szakemberek is részt vegyenek.
A sorozat linkje: http://collaborativehousing.net
Illetve a rövid beszámoló: http://epiteszforum.hu/utinaplo-kozossegben-elni1

2. ENHR - European Network for Housing Research - az év egyik legfontosabb eseménye, amelyet minden évben más ország rendez. Sok-sok témával, előadásokkal, tanulmányutakkal, ... Erre a konferenciára lehet előre jelentkezni saját írással és poszterrel, hogy azt a konferencián is bemutathasd. "Call for Papers" és "Call for Posters"
A link: https://www.enhr.net
Az idei év eseménye: http://www.enhr2015.com

3. Architecture and Resilience on a Human Scale - ez a sheffieldi konferencia nem konkrétan a co-housing-okról szól, viszont szerintünk nagyon is kapcsolódik a téma a konferenciához, így ide is jelentkeztünk. Itt lehetett írással és workshop vezetőnek jelentkezni.
Az esemény linkje: http://www.sheffield.ac.uk/architecture/latest/events/resilienceconference

Folyamatosan dolgozunk rajta, hogy a kutatás mellett - annak részeként, nemzetközi eseményeken is részt tudjunk venni. Utazási ösztöndíjakra pályázunk, támogatást kérünk a szervezőktől, ... A finanszírozás is fontos része a dolognak.

No comments:

Post a Comment