Tuesday 5 May 2015

Research buddy

Szerintem a kutatási társ egyszerűen nélkülözhetetlen! Sőt, bűntetni kéne azt, hogy egyedül kell kutatni! :D Erről Alan Macfarlane bácsi is mesél kicsit, de itt most inkább a tapasztalataimat írom le.

a kép forrása: http://www.awmagazin.de/sites/awmag/files/styles/1024x768/
public/images/charles_und_ray_eames_0.jpg letöltve: 2015. május 05.

Szóval számomra nagyon fontos, hogy legyen egy kutatási társam, akivel meg lehet beszélni a felmerülő kérdéseket, mindig van egy azonnali visszajelzés ha valami jó vagy rossz, négy szem többet lát, ... Még azt is meg merem kockáztatni, hogy még több fős kutatócsoportok még jobbak lennének. A három fős csoportokat nem ajánlom, csoportdinamikai szempontból nem előnyösek. Asszem erről már ti is hallottatok Dúll Andreától vagy ...! Persze ez sem igaz mindig. Az előző félévben volt a Tanszéki Kutatások tárgyon egy három fős csoport és nagyon jók voltak!
Igazából nem is értem, hogy egy kutatónak (PhD, DLA) miért is kell teljesen egyedül alkotnia!? Szerintem ez is fog azért változni majd szépen lassan! Szóval keressetek magatoknak research buddy-t! :D Nekem van kettő is (más-más projektekben), ezért én nagyon szerencsésnek mondhatom magamat :D
Magamban valahogy úgy vízionálom az egészet, mint amikor a korcsolyapályán ketten forognak körbe körbe. Az egyik áll, s húzza a másikat, ezzel hozva lendületbe. Majd ez a lendületben lévő hozza lendületbe a másikat, ... Jó játék, s számomra olyan, mint egy örökmozgó. Ha az egyik elfárad, akkor a másik kisegíti, lendületbe hozza.

Ez a cikk inspirált, hogy írjak erről a témáról, ezért azt hiszem megérdemli, hogy idekerüljön! :D
"The secret ingredient that makes some teams better than others" - http://ideas.ted.com/the-secret-ingredient-that-makes-some-teams-better-than-others/

No comments:

Post a Comment